Om os

Drømmen bag The Coffee Collective er at udforske og udbrede exceptionelle kaffeoplevelser på en måde, som giver kaffebønderne i den anden ende af verden bedre levevilkår.

Kaffens kvalitet skabes af håndværkere i tre led: Bonden, risteren og baristaen. Vi ønsker at skabe et kollektivt samarbejde mellem disse tre led mod det fælles mål at udforske kaffens smagspotentiale.

Da kaffen dyrkes langt væk fra Danmark, er det vigtigt for os at arbejde med gennemskuelighed. Gennem vores Direct Trade model opstiller vi klare kriterier for, hvordan vi handler med producenterne.

Direct Trade bygger på ideen om at jo bedre kvalitet vi får, des bedre pris kan vi betale, og des bedre kvalitet kan vi få igen næste år og så videre.

I sidste ende drømmer vi om, at en kaffebonde i Kenya får samme status og levevilkår som en vinbonde i Frankrig.

Risteri

Risteriet er bindeleddet for hele vores virksomhed, og vi har fra starten ønsket at gøre risteprocessen mere åben og gennemskuelig for alle.

De grønne kaffebønner hverken dufter eller smager af kaffe, som man kender det. Smagen og aromaen bliver først udviklet under ristningen. Vi ønsker at vise kaffe som et produkt af naturen – af dyrkningen, sorter af kaffetræer, jordbundsforhold, regn, sol, vind – alt som sætter sit tydelige fingeraftryk i kaffens smag i sidste ende.

Derfor finder vi kaffer, der er ekstremt rene, søde og aromatiske, og rister dem lyst for at vise deres naturlige smag bedst muligt. Vi tager udgangspunkt i den enkelte kaffe og rister hver enkelt med sin egen risterprofil, der fremhæver dens unikke kvaliteter.

Vi rister på en moderne Loring SmartRoast 30 kg rister, som giver os detaljeret kontrol med risteprofilen. Den bruger mindre energi og udleder mindre røg og lugt end traditionelle ristere.

Vi rister hver dag og leverer kaffe frisk til vores engroskunder og egne kaffebarer og webshop kunder. Men friskristning er kun en lille del af ligningen. Vi køber, rister og sælger friske høste, der er i sæson, vi opbevarer de grønne bønner i enten vacuumerede poser eller specielle Grain Pro poser i en vinkælder, og vi skyller hver pose ristet kaffe med nitrogen for at sikre kvaliteten. Hvert enkelt risteparti bliver kvalitetstjekket i en række led, hvoraf det vigtigste er cuppingen. Vi smager på hvert enkelt parti og bestræber os altid på at blive bedre.

Du kan følge Casper og Jakob på risteriet på Godthåbsvej hver første fredag i måneden, hvor de byder indenfor til rundvisning og kaffesmagning.

Direct Trade

Når du ser Direct Trade logo'et på en pose af vores kaffe, ved du, at følgende to kriterier er opfyldt: 1. Producenten er betalt minimum 25% over Fair Trade prisen. 2. Vi besøger producenten hvert år.

Da vi startede The Coffee Collective i 2007 ønskede vi at lave en gennemskuelig handelsmodel, der sikrede os den bedste kvalitet af råvarer og sikrede producenterne en betaling, som præmierede bedre kvalitet. Det er indlysende, at hvis det skal være interessant for producenterne at skabe bedre kvalitet, må de også have en bedre betaling. Derfor er det grundlæggende i Direct Trade, at vi sørger for, at den merpris vi betaler for kvaliteten når ud til producenterne.

Når vi hvert år desuden besøger producenterne, opbygger vi en personlig relation med dem. De ved på den ene side, hvem vi er, og at vi tager godt hånd om deres produkt. På den anden side lærer vi dem at kende og forstår hvordan vores råvare er skabt. Under besøgene snakker vi om, hvilke kvaliteter vi foretrækker og ser i detaljer hvordan produktionen foregår.

Kaffe dyrkes i lande med helt andre levevilkår end vores egne. Derfor ønsker mange kaffenydere at vide, at dem der har skabt grundlaget for den bedre kvalitet også bliver betalt tilsvarende. Det kan desværre ofte, som forbruger, være nemmere at finde historier fra de varme lande om kaffe end at få klare facts om, hvordan en given kaffe er handlet. Derfor har vi lavet de to ovenstående håndfaste løfter i vores Direct Trade model, som vi garanterer dig.

Der findes også andre kafferisterier i verden, som arbejder med Direct Trade. Vi kan anbefale dig at se, hvordan disse to risterier gør: Intelligentsia and Counter Culture.

Direct Trade

Folkene bag

The Coffee Collective er et ejerdrevet kollektiv af nogle af de mest anerkendte kaffepersonligheder i Danmark.

Peter N. Dupont
Direktør og råkaffe indkøber. Cand. Scient med speciale i vandressourceforvaltning i kaffedyrkende områder. Begyndte som barista i 1998.

Klaus Thomsen
Chef for engrossalg, marketing og kaffebarskvalitet. Verdensmester i Baristakunst 2006 og dobbelt dansk mester. Begyndte som barista i London i 2001.

Casper E. Rasmussen
Risterichef. Verdensmester i Cupping 2008, Europamester med baristalandsholdet 2008. Barista siden 2003.

Udover de tre ejere har vi et hold bestående af 11 medarbejdere, der til daglig er at finde på vores hovedkontor på Godthåbsvej. Her håndteres risteriet, bogholderiet, engroshandel, kundeservice, HR, webshop, levering, markedsføring og planlægning af events. Vi er stolte af at have ansat 46 dygtige baristaer i vores kaffebarer. Vores baristagruppe er en blanding af forskellige nationaliteter af kaffeentusiaster og dedikerede, servicemindede folk. Vi er heldige at have adskillige vindere af nationale og internationale kaffemesterskaber blandt vores baristaer. Det, der binder os sammen, er en fælles forestilling om etiske værdier, en tørst for et kvalitetsprodukt samt den gode smag.

Kom med i kollektivet!

Vi ønsker at skabe exceptionelle kaffeoplevelser for vores gæster. Baristaen er den vigtigst del af den mission. Vores hold består af mange nationaliteter, aldre og personligheder, der har fælles passion for at brygge kaffe, holdarbejde, service og etisk kaffehandel.

Hos os kan du forvente et professionelt og passioneret arbejdsmiljø. Da vi handler direkte med kaffeproducenterne, kan du lære om, hvad der foregår i de kaffedyrkende regioner og hvordan arbejdet der påvirker kaffens smag. Vi har regelmæssige workshops og hvis du har lyst til at konkurrere har vi faciliteter, udstyr og viden at dele.

Vi kigger efter baristaer der er motiverede og vil yde den bedste kundeservice. Tidligere erfaring er et plus, men lysten til at lære, arbejde hårdt og skabe en god oplevelse for vores gæster er vigtigere.

 

Du er altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning og CV til job@coffeecollective.dk. Angiv venligst hvilken stilling du søger, samt hvornår du ønsker at starte hos os, så kan vi kontakte dig ved en fremtidig åbning.

Minimumsalder for ansættelse er 18 år. Dansktalende er foretrukket, men hvis du har meget erfaring me at arbejde med kaffe kan flydende engelsk også accepteres. For internationale jobsøgende; du skal være EU-statsborger eller have en gyldig arbejdetilladelse.

Aktuelle stillinger:

Deltidsstilling som barista med start i juni 2019
Deltidsstilling som barista med start i august 2019