Bønder

Vores sortiment bestræber sig på at vise distinkte, karakterfyldte kaffer, som udfylder de forskellige hjørner i kaffens smagsunivers. Derfor har vi ikke bare kaffer fra en masse forskellige lande. Alle kaffer er handlet i direkte kontakt med bonden, med fuld sporbarhed, de er friske høste, nogle er fra enkelte marker og fælles for dem alle er, at de smager fantastisk godt.

 • Akmel Nuri

  Akmel Nuris farm ligner mest af alt en skov. Han følger økologisk principper og træerne gror vildt i tæt skov, hvor skyggetræer bøjer sig ind over kaffetræerne, der derved beskyttes og også får bedre næring. Akmels kaffe er en natural hvilket betyder, at hele kaffebæret tørres indtil frugtkødet er en hård skal. Dette giver kaffen mere fylde og lavere syrlighed end en vasket kaffe.

 • Finca Buena Vista

  Finca Buena Vista ejes af familien Rodrigues, som har været centrale i udviklingen af specialkaffe i Bolivia. Denne økologiske kaffe er høstet i aug-sep 2016 af ti småbønder i området Bolinda. De leverer deres bær til vådmøllen Finca Buena Vista, hvor de depulpes, fermenteres og vaskes med stor omhyggelighe

 • Gathugu

  Gathugu møllen ligger nær byen Karatina i et af verdens bedste kaffeområder. Sidste år overtog John Mwai Muthee driften af møllen og med ham har kvaliteten taget et kvantespring.

 • Halo

  I den berømte Yirgacheffe region ligger vådmøllen Halo, hvor bønder omkring landsbyen Chelchele har leveret bær til dette parti. Det er vilde arabica sorter fra kaffens hjemland, der dyrkes økologisk i 1900 til 2300 moh og er høstet i december 2016. Bag møllen står Metad, som drives af tre brødre, Aman, Tariku og Michael, med et enormt fokus på kvalitet og bæredygtighed.

 • Kieni

  Placeret i hjertet af Kenya, mellem Mount Kenya og Aberdarebjergene, ligger Kieni omgivet af et frodigt grønt land med en dyb rød jord nedenunder. Vådmøllen Kieni er en del af Mugaga cooperativet og ledes af Josphat Kariuki. Vi har besøgt og handlet med dem hvert år siden 2010 og set, hvordan kvaliteten stiger år efter år. Dette parti af sorterne SL28 og SL34 er plukket i november 2016.

 • La Esmeralda Special

  ette er nok den vildeste kaffe i verden. På Hacienda La Esmeralda i Panama dyrker familien Peterson sorten Geisha, som har en uhyre intens floral aroma. Bønnerne er depulpet og mekanisk demucilated. De bedste partier fra Esmeralda kaldes Special og sælges på auktion, men vi har fået lov til at købe et lille parti udenom auktionen. Vi har betalt 50,00 $/lb FOB hvilket er ca. 32 gange markedsprisen.

Espresso blends

Vores to espresso blends består af kaffe fra bønderne nævnt ovenfor og du kan altid gennemskue sammensætningen. Ligesom en kok elsker at lege med ingredienserne for at skabe smage, blender vi espresso for at skabe to meget forskellige og unikke oplevelser.

 • Espresso 1

  Her er vores bud på en helt vild, aromatisk og syrlig espresso. Med denne blanding lader vi os selv gå lidt amok for at skabe en espresso uden sidestykke.

 • Espresso 2

  Espresso 2 er komponeret af kaffe fra tre producenter, som vi køber direkte fra. De er alle dyrket med utrolig omhyggelighed, hvilket giver en enorm renhed og sødme i smagen. Kafferne har vi ristet individuelt efter en mellemmørk espressoprofil for at skabe optimal balance mellem aromaer, sødme og syrlighed.